Wie ben ik?

Hallo, ik ben Lucy Riga

Na mijn opleidingen heb ik een ruime ervaring opgebouwd in de gezondheidszorg, in het ziekenhuis en in de thuiszorg. Ik werkte over de jaren heen als verpleegkundige, als hoofdverpleegkundige, stafmedewerker, kwaliteitscoördinator.

De functie van kwaliteitscoördinator was voor mij een kantelpunt om eens over de muur te gaan kijken en kennis te maken met de industrie, waar procesanalyse, indicatoren als meetinstrument, audit, continue verbetering reeds lang ontdekt en toegepast werden. Deze stap uit mijn comfortzone opende mijn ogen. Dit veranderde mijn denken, mijn aanpak en mijn resultaten.

Ik ontdekte de kloof tussen theorie en praktijk en de moeilijkheid om bestaande instrumenten uit de automobielindustrie, luchtvaart, chemische sector toe te passen in mijn praktijk. Deze kloof werd mijn uitdaging om de vertaalslag te maken. Wat was het verschil? De sector …, dus ik ging aan de slag.

Ik begon met een kleinschalig informatie project te implementeren; dit werd systematisch uitgebreid. En zo ging ik verder met andere projecten …, ontdekte ik andere sectoren, …
Het succes van elk project ligt in duidelijke informatie; open communicatie; delegeren van taken en verantwoordelijkheden; gemotiveerde mensen die zich erkend en gewaardeerd voelen en die na een praktische opleiding aan de slag kunnen; de begeleiding en de opvolging tijdens de uitvoering van het project/opdracht, draagt bij tot een stevige verankering in de organisatie.

‘De enige constante, in het leven, is de verandering.’ (Heraclitus)
Zo heb ik telkens mijn grenzen kunnen verleggen; Communicatie is de rode draad doorheen mijn carrière; ik werd een ervaren trainer en coach; ik begeleidde verschillende projecten in heel diverse sectoren: in de gezondheidszorg (ziekenhuizen en thuiszorg), bij de overheid, in de automobielindustrie, chemische industrie, in de farmaceutische industrie. Ik werkte op projectmatige basis met doelstellingen aangepast aan de verwachtingen van de klant/het bedrijf. Concreet begeleidde ik veranderingsprojecten, reorganisaties, implementeren van beleidsbeslissingen, verkoopsdoelstellingen uitwerken en realiseren, lanceren van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen (medical device).

Verandering vraagt een open geest, een positieve ingesteldheid, draagkracht, resultaatgericht communiceren met alle betrokken partijen en bovenal VERTROUWEN …
Op deze manier kan je werken met ULIYA als partner voor training en begeleiding in communicatietechnieken die een impact hebben op uw bedrijfsresultaten, medewerkerstevredenheid, professionele relaties en op uw bedrijfscultuur.

Tot binnenkort ...

Lucy Riga, je trainer & coach